maandag 25 januari 2010

En dan even dit ...... traildagen en trail magazine

Een van onze favoriete (online) winkels is Racelite en indien je in de buurt van Garmisch Partenkirchen bent zeker ook een bezoek waard. Het is een winkel die begon als online shop hoofdzakelijk voor de ultra runner en nu ook al enige tijd uitgebreid is met een echte winkel. Nu is er wel wat voor elke loper (wandel / sneeuw / berg / ultra). De (online) winkel wordt gerund door Robert Pollhammer en zijn vrouw.

Als ultraloper ( oa. Jungle marathon Braziliƫ en Yukon Arctic Ultra) kan hij je ook met advies voorzien en hij is een van de organisatoren van de Adventure Trophy Germany. Verder is er in mei een 3 daagse bijeenkomst (traildays) waar je zaken als Trail, sneeuwschoenen, rugzakken en wat nog meer kan testen in en rondom Garmisch Partenkirchen. Maar ook kan lezingen je volgen van andere ultra lopers (met onderwerpen als krachttraining en voorbereiding voor bijv. umtb). En hoe mooi kan het zijn om op Zondag ochtend je ontbijt te krijgen na een "kleine" heuvel loop in een berghut. Ik weet het is een eindje rijden maar ja voor sommige dingen moet je wat over hebben.
Verder is een van de deelnemers Denis Wischniewski …….ultra loper en ook maker / uitgever van het E- tijdschrift “ Trail” en wat leuker is het is gratis te bekijken en te downloaden ( dan wel even aanmelden bij issuu). Ze komen zo om de 2 maanden uit en zijn nu al bij deel 10 met de komst van deel 11 in Februari. Er zit ook een klein nadeel aan ……. het is in het Duits geschreven maar dat zal voor de meeste wel niet zo’n probleem zijn . Wat staat er zoal in …… persoonlijke verhalen van trail / ultra lopers ….. product informatie en nog veel meer ….. en heel veel foto’s .
Kortom een tijdschrift dat zeker niet onderdoet voor andere loopbladen en volgens mij zelfs een duidelijke aanwinst zou zijn.
Dus bekijken zou ik zeggen.