dinsdag 8 maart 2011

Veneboerloop 2011 en meer

Ook bij ons gaan de normale trainingen ondertussen gewoon door. M-J volgt haar loopschema  nog steeds goed en zo fiets ze gem. 3x per week naar haar werk en terug. In mijn planning zat vorige week eigenlijk de "Yours truly 50 km" in Glimmen. Maar 3 weken ervoor besloot ik al om me niet in te schrijven. Je moet je normaal  ruim op tijd inschrijven want de wedstrijden van de DFW runners zijn kleinschalig en vol = vol .... en dat zijn ze al snel.

Er moet thuis ook nog wat gedaan worden dus kies ik ervoor om de komende weken gewoon vroeg op pad te gaan om zo mijn km's te klokken.Tja dat is het nadeel van wedstrijden lopen ( en zeker lange) dat het je gewoon veel tijd kost. Meestal begint de ( zie Survivalrun blogstukje) dag dan erg vroeg en we zijn pas vaak pas laat weer thuis.

Maar goed zo stonden we vorig weekend "normaal" (..... lees vroeg) op omdat M-J moest werken.  Ik koos er ook maar voor om meteen de deur uit te gaan voor mijn geplande 35km loop ...... het was nog wat donker en erg mistig. De enige opklaring zorgde dan wel weer voor een mooi vergezicht (zie foto).
Na deze opklaring (rond km 17,5) begon het licht te regenen met als finale de laatste 5 tal km's natte sneeuw. Kortom het was weer lachen.

De rest van de week bestaat dan voor beide ( verschillende afstanden en tijden) uit fietsen en lopen. Waarbij ik het fietsen deze week compleet heb ingeruild met fietsen op de Tacx. M-J stort zich echter met nu voornamelijk kou vroeg op de fiets...... dapper.
Vrijdag avond besloot ik toch maar dat ik Zaterdag de 10km veneboerloop in Drachten zou meelopen maar wel met de rem erop (lees zo rond de 55 min.).  Zondag stond er namelijk ook nog een duurloop ( 30/35km) op het programma en als het beton storten (!!!!!) goed gaat een stukje fietsen.

Zaterdag uitslapen tot 07.30 en zo rond 10.30 al (in)lopend naar AvImpala om me in te schrijven. De start om 11.00 en met wat miezelregen gingen we lekker op pad. Ik liep lekker en rustig maar kwam er na 5 km achter ( keek toen pas op het horloge) dat ik 22min. onderweg was. Aiai .... daar ging mijn rustig lopen en tijd van 55 min.
Kortom dan maar het 2de gedeelte de rem erop en dat bleek te lukken want ik kwam over de finish in 50.44 en gem. hartslag van 141 na correctie van 6 tal zogenaamde "spikes" die soms wel 195 aangaven !!!
Daarna snel weer naar huis om te douchen en na het halen van nieuw bouwmateriaal te beginnen met klussen.

En dan de Zondag ....we vertrokken vroeg voor onze loop ... M-J voor haar 7,5km rondje en ik met in het hoofd van iets rond de 35km ... het zouden er precies 30 worden (ok door mij zo gestopte tijdmeting want in en uitlopen brengt natuurlijk eigenlijk ook nog wat extra "meters"). Het was nog erg fris ( bevroren autoramen) en zonder een zonnetje in zicht dus goed aangekleed  incl. rugzak op pad.
Bij km 10 kwam de zon opzetten en wanneer de wind even wegviel was het zelfs erg lekker.
Helaas was dit van korte duur want de wind bleef guur en het zonnetje verschool zich erg vaak.

Weinig wielrenners maar des te meer Mtb rijders ..... die wonderbaarlijk vandaag veel pech leken te hebben ( ketting breuk / lekke band en iets met achterrem). Praatje maken met voor mij bekende dame met Mtb pech .... gelukkig had ze genoeg hulp bij zich want ik had geen gereedschap in mijn rugzak ( raar he als je gaat lopen).
Na deze ingelaste pauze (15min stilstaan = afkoelen = niet slim) besloot ik om vandaag niet meer dan 30 km te lopen.  Ik koos na een paar km een bospad naar huis .... verkeerde keuze bleek al snel omdat de bosarbeiders en mtb-ers dit geheel hadden omgeploegd met hun tractoren / fietsen.

Kortom het werd een soort traillopen met de wegschoenen aan ..... lees niet te doen en de snelheid ging naar wandel tempo. Gelukkig duurde dit stukje maar 2 km en waren de laatste km's via de verharde weg. 3 uur en 9 minuten later was ik weer thuis en ondertussen was het binnenfietsen al afgevallen omdat mijn benen nu geen zin meer hadden.
Ach ja dan konden we weer verder met het klussen .
Verder te melden dat ik nog steeds bezig ben met een vergelijkings test van de Apple Iphone versus android (in dit geval htc desire) en de running apps runkeeper versus runtastic. Beide programma's wisselen ook van telefoon dus eigenlijk een soort triple test. Binnenkort begin ik met een paar andere apps en misschien een derde telefoon erbij.  Om een zo goed beeld te krijgen zet ik ze gelijktijdig aan en neem ze beide mee op mijn run. Maar hierover later meer.

Eens kijken wat deze week weer zal brengen op het sportvlak.