De voordelen zijn legio. Denk hierbij als 1ste het simpele aansluiten van een hartslagmeter dan als 2de de footpod die de snelheid erg nauwkeurig meet ( en zelfs meestal zonder calibratie) en de mogelijkheid tot het aansluiten van een losse gps sensor. En als 3de dat je zelf de batterij(en) van zowel het horloge als de hartslagemeter en footpod kan vervangen waarbij de eerste 2 een cr 2032 knoopcel batterij gebruiken en de footpod een AAA heeft.
Als 4de kan ik nog zeggen dat de ingebouwde hoogtemeter (en thermometer) ervoor zorgen dat ook de afgelegde km's in laten we zeggen de bergen uitermate nauwkeurig zijn. Iets waarin de Garmin met zijn ingebouwde gps door de mand viel omdat hij dit zag als stilstaan.
En wat zeker vermeld moet worden is dat hij waterdicht is dus ideaal voor triathlon gebruik.
Nieuwe footpod in diverse kleuren |
Het horloge maakt gebruik van het Ant protocol (Let op !! niet het Ant+ protocol dat bekend is via garmin) en dat wil zeggen dat de verbinding tussen het horloge en de hartslagmeter / footpod draadloos, beveiligd en zeer zuinig plaatsvindt.
Na aankoop en bij 1ste keer ingebruikname moet je ze "pairen" wat wil zeggen ze moeten met elkaar kennismaken.
Dit is een simpele handeling die eenmalig is en naderhand automatisch plaatsvindt. Dit voorkomt dat je tijdens een wedstrijd andermans gegevens doorkrijgt.
Ik gebruik hem ook voor het zwemmen ( ook tijdens de triathlon) en draag dan tevens de normale hartslagmeter band. Een klein nadeel is dan dat de gegevens niet door het water heen komen. Iets waar natuurlijk elke band van elk merk problemen mee heeft. Suunto heeft hiervoor een oplossing .... de Suunto memory belt (incl. docking station) die de hartslagen in zijn geheugen opslaat en naderhand via de computer samenvoegt met de andere gegevens.
Suunto memory belt |
Ik ben nu aan mijn 3de hartslagmeter band toe ...... de 1ste stopte na 2 maanden gebruik ( lek) en werd onder garantie vervangen ....... deze stopte recentelijk (na veel gebruik) met oorzaak onbekend en is nu vervangen door de nieuwe "comfort belt". Bestond de hartslagmeter voorheen uit voornamelijk een lang stuk (zacht) plastic ... wat op zich goed draagbaar was. Deze versie is van een zacht aanvoelende rekbare band met siliconen contactpunten.
De nieuwe comfortbelt |
Vele sporters klagen bij zo goed als alle merken hartslagbanden dat ze op hun computer scherm zogenaamde "spikes" zien ( onverklaarbare hoge hartslagen) en nu ik de nieuwe comfortbelt gebruik is dit zo goed als verdwenen.
Ik weet niet of het aan de nieuwe riem ligt want het zou ook door onze hartloopshirts kunnen komen...... denk hieraan de high tech shirts van vandaag ( en dus niet de oude katoenen shirts) die nog wel eens elektrisch geladen kunnen zijn. Wat ook zou kunnen helpen is geleidings gel op de contactpunten smeren. Misschien eens gaan testen de komende winter
Geen opmerkingen:
Een reactie posten