vrijdag 12 februari 2010

Van schaatsen naar de fietstrainer

Zoals wel bekend zal zijn is koning winter weer helemaal terug in Nederland. Zo stonden we Dinsdag avond en vrijdag ochtend al weer lekker op de schaatsen om daar onze rondjes te maken. Met een valpartij aan mijn kant wat mijn knie weer wat minder leuk vond.

Net als Fons die na 3 rondjes moe is/ geen zin heeft / honger heeft en dan meelift in zijn eigen rugzak ( hier echter op de buik). En een rondje zal zo ongeveer 800 meter zijn en dat met een leuke snelheid niet slecht voor zijn conditie .... misschien dat we het dit weekend eens meten met de Garmin.
De afgelopen dagen heeft het naast de vorst (-7) ook weer gesneeuwd en zo kon M-J ook weer de icebugs aan trekken om haar looprondjes te maken.
Een van mijn loopjes werd een soort Canicross samen met Fons van 45 min. met als hoogtepunt een opgewaaide sneeuwduin van 60 cm hoogte en 3 meter lengte die we al rollend doorploegde......... dit is een leuke afwisseling voor hem ( en mij) want elke dag min. 6km hardlopen gaat er bij dit 10 jarige hondje goed inzitten.
Zo kroop hij daarna bij thuiskomst meteen onder de dekens en de ander ...... ikke dus ... koos voor de volgende optie ........De fietstrainer .......... ook mijn fiets km's komen de laatste weken in het gedrang en dus kies ik de laatste tijd voor deze optie (Merk Tacx Type ?? onleesbaar .... lees oud)..... en dus ook wel neergezet door mij als fietsen op de Tacx).
Woensdag avond stond er voor een leuke tocht van 90 min. ( met uiteindelijk 49km) op het programma. Dit alles bijgestaan met een filmpje (Zweedse detective Kurt Wallander) op de computer om mijn aandacht bij deze ozo saaie km's te houden.
Het blijft natuurlijk behelpen zo binnen fietsen maar omdat je op je normale racefiets (in mijn geval mijn oude racefiets) zit die op een trainer staat is er van een gewennings periode geen sprake. Vrijdag avond de volgende ronde op de Tacx ..... interval

Maar wij kunnen niet wachten op de sneeuw en ijsvrije wegen om gewoon weer op de racefiets te stappen en de schaatsen de komende maanden in te ruilen voor de normale hardloop schoenen.

2 opmerkingen:

Patrick Aerts zei

Jij bent flink bezig op die fiets en schaatsen, lopen is nu even minder prettig,doch voor mij de enige optie daar ik niet kan schaatsen en niet graag binnen train,doch van mij mag die winter(pret), dadelijk stoppen hoor!

Bjorn zei

Heb het weken lang vol kunnen houden dat ik er van geniet maar ook van mij mag die sneeuw , ijs en kou heel snel verdwijnen !!