zondag 15 augustus 2010

De day after de "zwarte haan"

Zo gingen we Zaterdag avond met zijn allen lekker eten in de Waddenzee ....... nee niet echt in de Waddenzee maar zo voelde het wel want restaurant De Zwarte Haan ligt aan de dijk die de zee buiten houdt.
Zo genoten we van vele gangen (4) met daar tussen door overheerlijke amuses en als afsluiting dubbele espresso's met bonbons / koekjes en wat nog meer ...... ja het leven kan soms zwaar zijn.
En om het nog erger te maken ..... hierdoor kon ik helaas niet mee doen aan de 10 km wedstrijd in De Blesse......... hahahaha.

Het nadeel van dit lekkere doch (relatief) vele eten is dat ik de volgende dag dan wel wat extra km's wil lopen of fietsen om het gewicht toch wat op pijl te houden.
Zo gezegd zo gedaan ...... zondag zouden we Fons de hond weer moe gaan maken in het bos te Wijnjewoude en net als de vorige keer zou ik al rennend gaan en M-J samen met fons in de auto. Maar als toetje na het eten ook weer terug rennen ...... al met al zo ongeveer 29 km voor mij.
M-J ging daarvoor al op weg voor haar ronde van 5 km en we zouden elkaar (al was het kort) onderweg nog even tegenkomen.Heen ging in 1 uur 20min. ....... toen bijna 1 1/2 uur wandelen (en zwemmen voor fons .... de gelopen route staat niet op het kaartje hierboven) en daarna terug in 1 uur 27 met als kleine kanttekening dat ik "iets" tegenwind had gedurende de laatste 7 km en een "close encounter" met een auto vol bejaarden.
En daarover gaat de volgende vraag die zo uit het theorie examen autorijbewijs zou kunnen komen.
- Vraag 1 ...... wat doe je als je een wandelaar / hardloper tegemoet ziet komen op u weghelft (wel zijkant weg).
A) .. met groot licht knipperen.
B) .. luid claxonneren.
C) .. niet aan de kant gaan ( laat de Wandelaar / hardloper maar het gras induiken.
D) .. (niet hoorbaar) schreeuwen tegen wandelaar/ hardloper.
E) .. A+B+C+E

Ik zal de spanning er niet te lang inhouden het goede antwoord is E ........

Oma had geen zin om van haar lijn (lees ... wiel op randje van het asfalt) te gaan en de weg was ook "maar" 4 meter breed ..... en dus voor haar Fiat Punto net breed genoeg.
Ik kon nog snel in het gras springen om niet geraakt te worden .......... die roekeloze jeugd ook van vandaag .......... verdere woorden schieten tekort.

Deze close encounter zorgde wel voor een pijnlijke kuit met als gevolg dat ik sommige meters even moest wandelen ....... natuurlijk net toen er een ploegje wielrenners langs raasde die me van (on)nodig commentaar voorzagen.
Moegestreden kwam ik thuis en kon ik me verder ontspannen gaan bezig houden met klussen.

Al met al weer een sportieve Zondag.

4 opmerkingen:

Raymond zei

Mooie nieuwe layout!

Maar dat soort weggedrag is helaas niet alleen voorbedeeld aan oudjes. Helaas menig auto die me het liefst met 80-100 op en krap weggetje inhaalt of verwacht dat ik de berm maar in duik.

Vraag ik me toch altijd af hoe ze het zouden vinden als ik ze op manier op voorbij kom sjeesen als zij daar lopen.

John zei

Je gaat er met je vraag tenminste nog vanuit dat je ├╝berhaupt gezien wordt. Dat maak ik ook weleens anders mee, en dan betreffen het niet eens alleen de ouderen weggebruikers.
Mooie layout. Komt me bekend voor :-))

3Ly zei

hahhaha soms ben ik echt heeeel blond... ik dacht maar steeds die Patrick update z'n blog ook nooit. Nu had ik je bij m'n favo's gezet na de bloggerstocht en kreeg dus steeds DIE pagina :-) Maar ik ben nu weer helemaal bij met lezen en ga je in de gaten houden, 't is maar dat je 't weet!!
Grtz Amber

RunningRonald zei

schorriemorrie dacht zij natuurlijk.. ik denk alleen maar aan het liedje van Koot en Bie: Ouwe lullen moeten weg!!

Mooie nieuwe layout!