donderdag 28 april 2011

Pasen Triathlon training weekend

Het moest er toch eens van komen ..... de duur training van de Triatlon mbt het onderdeel fietsen.
Maar bij een Triatlon training hoort ook een stukje lopen en zwemmen. Ik twijfelde lange tijd of ik dit moest inpassen in een wedstrijd. Nu heb ik al vaker gezegd dat er elk weekend zoveel sportevenementen plaatsvinden dat kiezen soms best wel lastig is. Zo kon ik recentelijk aan wel 3 dingen meedoen op een dag ( die mij leuk leken). Tja en als ze dan ook nog eens 100km of meer uit elkaar liggen dan moet je keuzes maken.

Eigenlijk al voor de 60km van Limburg (lopen) besloot ik me niet in te schrijven voor de 60 van Texel op 2de Paasdag. Al kriebelde het de laatste tijd toch, zeker toen ik onder andere naam eventueel kon meelopen.  "Gelukkig" hielp een recente griep mee om er echt van af te zien.
Ik zou de komende tijd geen plannen maken voor het sporten (zeker geen wedstrijden) en zou dan ook wat meer tijd hebben voor zaken zoals klussen in en rond huis en nog meer van dat soort tijd rovende  dingen. De schema's werden/ worden even in de ijskast gezet en ik laat alles zijn eigen gang gaan.
Mijn trainings balast dat ik zwemmend vooruit trek
1ste Paasdag was het dan zover ..... na druk bezig te zijn geweest in en rond het huis was het om 14.00 tijd de deur uit te gaan voor een 7km loop op tempo met als doel het zwemstrandje bij de Leyen waar ook M-J en Fons zouden komen om dan samen even het water op te zoeken.
Zij lagen bij aankomst al lekker in het water en 1 1/2 uur later vertrokken we weer. Het was weer erg lachen met Fons icm water en het was lekker om wat rondjes te doen in het best wel koude water. En weer opwarmen in de zon.
Daarna lekker bij "Min 12" af koelen aan een grote bak ijs ...... hhhmmmmm.

2de Paasdag begon al vroeg met de wekker om 05.00 ..... in de planning van vandaag stond oa.schilderen bij de schoonouders en dus had ik het idee om al fietsend naar Aalsmeer te gaan.
Terug zou met de auto gaan ( ben wel gek maar niet zo gek) ... voordeel voor mij was dat ik dan niet hoefde te schuren.
Ik kon me altijd nog onderweg eruit laten zetten  om zo wat minder km's te maken .... maar het gevoel was goed dus ..... ik zou gaan voor de volle afstand.
De verschillende route planners gaven tussen de 171 en 185 km aan van Drachten naar Aalsmeer en volgepakt met SiS Go gel en ander eten, 2x bidons met sportdrank en 2 liter water in de Camelbak ( met 23 graden of meer is het drinken drinken en ... drinken). Verder zaken zoals gereedschap en reserve band voor onderweg. Alvast insmeren voor de komende uren en klaar is Patrick.
Ik vertrek om 06.15 in mijn korte broek en shirt maar wel met een paar Vizipro armwarmers om ..... erg slim want je valt op ( was nog iets donker) en het was toch nog best wel fris de 1ste 2 uur.
                                  ( Wat neem je mee op een lange tocht ..... incl duurtest van telefoons icm sportapps).

Voorbij Wolvega fiets ik langs het riviertje de Linde met zijn wolken vol muggen ... waarvan ik er meerdere opeet en nog meer verzamel onder en in mijn helm ( 2 x stoppen om alles schoon te maken ... lees was het gezoem / prikken zat). De buff vergeten die je hiervoor perfect kan gebruiken voor hoofd en mond (gelukkig ligt er nog een bij M-J in de auto dus 2de gedeelte heb ik die wel om ..... en geen mug meer gegeten). Schapen ontwijkend ploeter ik mij over dit bedroevend stukje asfalt .... al ben ik wel wat gewend met het gaten asfalt/ tegels in en rond Drachten.
Net na Emmeloord heb ik met M-J afgesproken die onderweg is naar Aalsmeer voor even een koekje en drankje en 15min. later zit ik weer op de fiets.
De wind heb ik gelukkig op dit moment nog in de rug op van opzij dus ik draai de 1ste uren 30km gem. met stukken van 42 en zelfs even 48 km brug af.

Bij de Hollandse brug ( Almere / Muiden) stopt als 1ste de Apple Iphone ermee ( 5 uur en paar sec.) en vlak daarna ook mijn Htc Desire .... hierbij wel gegeven dat bij de Iphone alleen de gps aanstond en bij de Htc desire zowel de telefoon / gps aanstond en ik ook nog een paar foto's heb genomen .... die helaas op een na allemaal onscherp waren. Ondertussen tikte de Garmin 405 van M-J rustig door .... die stopte helaas na 6 uur en 168 km op de klokken.

Vanaf Weesp ging het eigenlijk mis ...... vele wegen waren afgesloten en of opgebroken ( die van mijn uitgezette route) en omdat er vaak geen omleidings routes werden geven was het een zoeken voor mij en meerdere fietsers en "knooppunten rijders ". Want raak je van de route af dan is het weer even en puzzelen met het kaartje. Maar gelukkig zag ik ook een enkele garmin edge rijder zoeken op zijn display.

... tja en dat is meteen het nadeel van deze knooppunten routes. Zeker als je net als mij geen kaart bij je hebt. Maar om een nog langer verhaal iets korter te maken ...... met "maar" 18 km ( de normale fietskm teller bleef stug door werken) omrijden en menig open brug ( koude en frisse cola stop) kwam ik moe en voldaan na 198,4 km in netto 6:55 aan in Aalsmeer .... bruto tijd met open bruggen en cola pauze 7:20.
Toen bij mijn schoonouders aan de broodjes en kijken naar een schilderende M-J .... alvorens zelf ook nog wat te gaan doen.
Een paar uur later kon ik gelukkig achter het stuur kruipen van de auto voor de rit naar huis. Dinsdag avond staat een stukje uitfietsen (M-J ophalen?) op het programma en het schoon maken van de racefiets.

Conclusie .... het was beide dagen warm ( zeker 24 graden). Op het loopfront geen problemen ( al moet ik wel weer wennen /trainen op lopen zonder sokken in de sportschoenen) en ook het zwemmen ging aardig voor de 1ste keer in buitenwater. Verder heb ik in totaal tijdens mijn fietsrit 2 liter water ( camelbak) en 1 liter sportdrank + 2 colablikjes gedronken. Daarbij 4 SiS Go gel en 2 sultana + knopper choco koekje en een hand vol Powerbar rideshots (soort gummybeertjes) opgegeten en geen last gehad van dit "lekkere" eten icm. de warmte.
Ongeveer 70 % van de tijd wind in de rug/ opzij en vanaf 09.00 de zon goed op mijn met zonnebrand besmeerde lichaam.
Ik de volgende keer mijn fototoestel moet meenemen want telefoons raken "snel" leeg.
Het was een erg lange tocht ( 1ste 100+ km tocht van het jaar) maar mijn krachten / energie goed verdeeld. Geen last van spierpijn gehad ... al is het gedeelte dat het zadel raakt nog wel wat gevoelig. Dinsdag avond nog 15km gefietst op tempo en geen verdere problemen ondervonden.
Eens kijken wat er de komende tijd weer op het pad zal komen.

Geen opmerkingen: