woensdag 6 augustus 2014

Under Armour Vent shirt Review

Recentelijk werd ik gevraagd om het nieuwe Under Armour Vent Tshirt uit te proberen. Nu ligt er in mijn kast al aardig wat van Under Armour dus wilde ik graag eens kijken hoe deze zou bevallen. Ik ben een fan van de compressie Heatgear shits ( in de winter gaan we voor de Cold gear versies). Vooral de lange mouwen/ tights versies komen van pas tijdens de survival run trainingen omdat zij mijn armen  en benen beschermen tegen schaafwonden en door de kwaliteit het lang volhouden.
Burpees moment 
Het shirt arriveerde ( free of charge) ook nog eens op een warme dag zodat het meteen aan ging bij de eerste Survival run training. Wat me naast de vele koelings gaatjes aan de zijkanten en rugpand meteen opviel was dat het shirt langer is dan de meeste van mijn loopshirts. Iets wat ik erg op prijs stel zodat mijn "men in tights" uiterlijk iets gecamoufleerd wordt. In het begin kroop/ trok hij iets onder de oksels maar ik kan niet 1 2 3 zeggen of dit aan (te kleine!) maat van het shirt ligt ( M) of aan mijn bouw. Ik zal binnenkort eens kijken of ik een maat L kan kopen en ze eens vergelijken. Ik heb er nu geen last meer van of het is in ieder geval niet meer zichtbaar dus misschien lag het gewoon aan mijn vet ....eehhhh spieren.


Op beide foto's aan de linker kant het UA Vent shirt en aan de rechterkant het UA compressie shirt. Beide in maat M
Waar mijn "normale" Under Armour kleding van het compressie type is valt dit shirt meer onder de slim fit ..... wat wil zeggen niet te strak maar ook zeker niet te los. Wat weer handig is als je op de kop aan een touw hangt en de kans op vast raken groot is ... lees kapotte shirts. Daarnaast flappert het niet zo veel als je het als fietsshirt gebruikt. Iets waar ik met een lange Triathlon training in de hete zon op de race fiets achter kwam. Ik fiets zo goed als nooit met speciale fiets shirts ( je weet wel met van die rugzakjes en rits voorop) maar mis soms de koelings mogelijkheid van een rits. Het kleine beetje flapperen in de wind van het UA shirt zorgde in samenwerking met de gaatjes op het rugpand voor een aangename verkoeling.

En net als tijdens het fietsen zorgde deze gaatjes bij de 1ste survival training oefening voor een lekkere afkoeling op mijn rug. Bij stilstaan voel je dit niet zo maar zeker als je aan het rennen bent en de "wind"( denk rijwind) geeft een voelbare afkoeling. Daarnaast werd het shirt met mij erin tijdens een water obstakel compleet onder gedompeld en was het binnen no time ook weer droog. Specifiek op de rug waar de gaatjes zitten. Of dit direct daar mee te maken had weet ik niet maar het viel wel op.

Opdrukken met natuurlijke obstakels
Maar niet altijd werken de aanwezige Vent gaatjes naar behoren al valt dat misschien onder muggeziften of is het muggenziften :-) met een rugzak op worden de rug gaatjes zo goed als bedekt dus dat is een jammer maar helaas. Misschien is een versie met vent gaatjes aan de voorkant een idee. 


Als laatste stond er nog een fun test op het programma .... lopen over een slackline ( en voor wie niet weet wat dat is denk aan een soort koordlopen in het circus). Het zweet brak me spontaan uit toen ik de lijn had gespannen en begon aan de 15 meter. Ok de aanwezige zon hielp ook al aan mijn warmte mee maar toch lopen op een dunne lijn op een hoogte van 75 cm is iets dat ik niet dagelijks doe. Het geflapper van mijn armen .... sorry balanceren met mijn armen zorgde ook hier in samenwerking met de Vents voor de nodige verkoeling. Nu nog wat meer oefenen en hopelijk zal het zweten ook zonder de vents verminderen.
Over de kwaliteit kan ik kort zijn .... super. Hij ziet de wasmachine zo ongeveer 2 x per week en na 5 weken sporten cq mishandelen ziet hij er nog als nieuw uit.Ook handig bij tuinieren icm warm weer (links) en naast verkoeling van de Vents tijdens het fietsen ook interne koeling bij fietspauze met een biertje van Wiekse Witte .... Alcohol vrij natuurlijk :-)


Voordelen
Gaatjes zorgen zeker voor extra koeling tijdens het sporten
Droogt snel
Lang rugpand dus geen blote buik / rug tijdens het sporten ( al geeft een blote buik / rug misschien ook weer meer verkoeling :-)
Lange versie maakt het zeker geschikt voor op de (race/triathlon) fiets en helemaal als men gebruik maakt van een ligstuur en dus veel voorover hangt

Nadelen:
Koelings gaatjes hadden ook voor mij tot onder de oksel mogen zitten en indien er met een rugzak gelopen wordt aan de voorkant/ achterkant schouder.

Conclusie is dat het Under Armour Vent shirt voor mij een top shirt is dat zeker nog een gezelschap krijgt van zijn familie en helemaal als ze de Vent serie zouden doorzetten met lange mouwen.  Kortom een aanrader voor de meeste sporters die graag dat extra beetje verkoeling zoeken. Met zijn prijs van rond €40,- misschien niet de goedkoopste maar ook zeker niet de duurste.

Geen opmerkingen: