zondag 20 september 2009

25ste editie Dam tot Dam loop


Vandaag was het dan zo ver. Voor mij de eerste Dam tot Dam loop ....... ik heb ooit als toeschouwer M-J aangemoedigd en toen besloten hier nooit aan mee te doen ....... wie heeft het verzonnen om van de ene stad naar een andere stad te lopen en terug te gaan via ander vervoer ( eigen of openbaar)! Nu was het wel zo dat Amsterdam de keus makkelijk maakt ........ geen eigen vervoer ( auto) want we doen de autoloze Zondag. Ik zag toen alleen maar chaos en kwam er als toeschouwer (en onbekend met Amsterdam Noord en Zaandam) er maar mooi bekaaid mee af. De organisatie doet het echter goed en zo gaat het toch nog. Kortom als zo vaak is nee niet altijd definitief nee en dus liep ik toch mee.

Vandaag begon de dag al vroeg om eerst onze hond moe te maken door middel van 4 km hardlopen. Dit alles omdat hij bij een vriendin van ons bleef logeren gedurende deze dag ..... en een hyperactief logeetje is niet altijd leuk. En na het wegbrengen al (hard)lopend naar Amsterdam Centraal ( 2km) om daar de trein naar Zaandam te pakken ......... eeeh hoor ik nu een paar denken maar we starten toch in Amsterdam. Ja dat klopt maar we liepen vandaag mee met de werkgever van M-J dus het verzamelpunt / ontbijt / omkleden / lunch was in Zaandam. Daarna met de buik vol appeltaart !!!! en nieuw gestoken sponsor kledij in een gereedstaande bus naar Amsterdam.
Veel zon en erg veel plezier maakte de 45 min. wachten goed te doen.
Zoals al vele malen gemeld op andere blogs moet je niet rekenen op een toptijd dus ik nam me voor om vandaag maar eens "wat" foto's te nemen. Het zijn er uiteindelijk ongeveer 75 geworden tijdens de wedstrijd met als hoofdzakelijk onderwerp de collega's van M-J.

Het lopen ging goed in de warmte ( was erg benauwd en warm in het begin) en er zat genoeg extra energie in voor een aantal High-Five's en mee deinzen / dansen op de muziek. Of zoals andere het noemen een fun-run.
Helaas had vandaag ( al bij de start) mijn footpod er geen zin in dus ik heb en kon ook niet mijn tijden in de gaten houden ........ nu was ik dat ook eigenlijk al niet van plan maar meestal kijk je zo af en toe hoe het gaat.
Onderweg veel mensen ingehaald ( kost soms erg veel energie / tijd) en zo af en toe een loper gezien met wat medische klachten ( van spierpijn tot braken) maar helaas op 1,5 km voor de streep moest de ambulance en politie te fiets op het parcours voor een gevallen man ........ eigenlijk niets vermoedend liepen wij zo goed als het ging door en naar later bleek is deze 39 jarige man overleden aan een hartstilstand.
Je bent er wel even stil van als je dit hoort en denkt aan de familie die misschien staat te wachten 1,5 km verder.
Nu pas realiseer je waarom je meestal je gegevens moet invullen achterop je startnummer. Nu had ik dat braaf gedaan maar toch hoe vaak loop ik wel niet zonder zo'n startnummer en enig ander identificatie of nood telefoonnummer! Snel weer even aan iets anders denken.

O ja de wedstrijd. Ik kwam in een niet eens zo'n slechte tijd van 1 uur 18 en 19 sec. binnen en dat met veel lol en foto's maken.
Vanaf dat moment ben ik mijn "collega" lopers gaan opwachten en proberen ze op de foto te zetten.
Nog best wel moeilijk om mensen in een zo goed als wit shirt te vinden tussen al die AH lopers in ..... je raad het al een zo goed als wit shirt.
Ook werden er nog een paar geïnterviewd door rtv-noord Holland.


M-J kwam niet veel later binnen in 1 uur 32 min. 59 seconden en samen zijn we naar de bus gelopen om eenmaal aan gekomen bij ons verzamelpunt ons te storten op het aanwezige buffet ....... samen met een 2tal biertjes om het geheel weg te spoelen.
Een uur later was het toch echt tijd om de trein weer naar Amsterdam te pakken en nog even 2 km lopen voordat de beentjes omhoog konden.
Nog even snel wat blogjes lezen van oa. Berlijn lopers ( hulde) en andere damlopers ( day en/ of night) voordat de reis naar bed begint.
Het was weer een lange loopdag.

6 opmerkingen:

Tiny zei

Lange loopdag? Waarschijnlijk ook niet je laatste. Het was leuk om jullie vrijdag te ontmoeten.

John zei

Mooie tijden ondanks de drukte.
Een ander wit shirt had jullie nog beter gestaan, en aandacht opgeleverd :-)

patrick zei

Lange loopdagen zullen er zeker nog wel komen.
En die "andere" witte shirts hadden we op de heenweg natuurlijk wel aan. Over aandacht kan ik niets zeggen ....... er liepen wel meer gekken in hardloop kleding op het Centraal station in Amsterdam.

rinus zei

Best wel een goede tijd zeg en zo te lezen best wel veel plezier onderweg gehad.
Groet Rinus.

runninghans zei

zeker een beste tijd.. in die drukte... ja vreselijk van die man.. 39 jaar.. heel erg

RunningRonald zei

was weer een hoop lol in de DtD. Die witte shirts doe we wel aan in Linschoten he? Zoveel mogelijk bloggers die kant op ! ;)