zaterdag 5 december 2009

Univé Boscross marathon te Diever


Vandaag was het dan weer zover ........... de boscross in Diever met een 10,5 km parcours wat meerdere malen gelopen kan worden zodat je op de volgende afstanden uitkomt ...... 10,5km - 21 km - 31,5km en de marathon afstand.
Ik zou de 31km doen en M-J koos voor de 21 km. Zoals altijd uitstekend georganiseerd door SV Friesland met meerdere verzorgingsposten onderweg.Het begon al goed met de regen onderweg naar Diever ...... déjà-vu van afgelopen weekend.


Gelukkig konden we bij de start nog even schuilen in de tent van de organisatie en ons verwarmen aan de terras heater voordat het startschot om 11.00 viel.
De eerste km's bestonden uit: op een kluitje lopen omdat het gewoon niet zo snel gaat en proberen om niet de schoenen in een plas cq de modder te zetten, te vallen....etc. Na verloop van tijd merk je bij jezelf dat het niet meer uitmaakt wat je doet omdat je schoenen doorweekt zijn en het wit niet meer te zien is dus banjer je vrolijk door de modder.
Oja het parcours was het weekend ervoor vast "geprepareerd" door 300 mountainbikers tijdens hun boscross wedstrijd.Het zou naar uitleg van de latere winnaar van de 42km een zwaardere zijn geweest als afgelopen jaar ( die hij ook won) want hij deed er nu wel 15 min. langer over.
Onderweg hebben we veel gekletst met mede lopers ( het was voor beide een duurloop training verwerkt in een wedstrijd) en helaas verstapte ik mij bij km 26 zodat ik gehavend met een puinlijke kuit de laatste paar km's voornamelijk gewandeld heb.
Helaas geen bloemen voor ons bij de finish maar wel een mooie eind tijd ( naar gelang de omstandigheden) van 2 uur 24 voor M-J op de 21,5 km en voor mij 3 uur 20 op de 31,5km.
We hoorden dat er redelijk wat uitvallers waren en lopers die andere afstanden liepen ( lees minder ) ......... gelukkig waren wij dus niet de enige die het zwaar vonden.


Na 2 koppen erwtensoep kon de reis naar de douches worden ondernomen met daarna een gezellige nazit + koffie met Moon voordat we weer naar huis reden.
Op naar de volgende wedstrijd ......... met wederom kans op modder ..... jippie

Voor nog een paar foto's klik op deze link.


En hier een foto van ons voor de wedstrijd ........ met dank aan Toli
Zie ook voor meer foto's van de boscross in Diever

10 opmerkingen:

RunningRonald zei

jemig, wat een blubberzooi!!!
Super goed gelopen P en MJ! Dat moet afzien geweest zijn. Leuke foto's!

Tiny zei

Heerlijk om zo eens door de modder te banjeren. Wat je zegt het zijn alleen de eerste plassen die je ontwijkt.

Anoniem zei

Het was mijn eerste cross 10,5 en ik heb ´s ochtends lang getwijfeld of ik me zou wagen aan die blubber en nattigheid. Maar het was hartstikke leuk en gelukkig zijn er heel wat ´malloten´die de regen en modder trotseerden.Inderdaad die eerste natte voet probeer je zo lang mogelijk te uit te stellen maar daarna maakt het allemaal niets meer uit. Tot volgend jaar
Anita

www.giventofly.nl zei

Blubberdeblubber......doet me denken aan Olne. Mooi gelopen allebei, want het is een lastig parcours zo te zien!

HeroIsMe zei

Zo!, dus jullie zaten ook bij die bikkels die deze loop hebben bedwongen. Pittig hoor. Grote klasse! Respect!!

John zei

Goed gelopen door de blubberzooi. Dat er zoveel uitgestapt zijn zegt genoeg. Stoer dat jullie wel zijn doorgelopen. Hopelijk valt het mee met de kuit.

RunningHans zei

wat een zwaar parcours.. overal blubber las ik al.. mooie prestatie van jullie

Mo zei

Goed gedaan onder die barre onstandigheden. Inderdad was een modderig parcours.

Groet Mo

Bjorn Paree zei

Mooie prestaties in de blubber !

Patrick Aerts zei

Erg knap gedaan met een dergelijk parcour, toch nog een mooie eindtijd neergezet,knap!