zaterdag 17 april 2010

Nachtelijke fietstocht met verassing

De laatste week schreef ik al dat M-J het liefst op de fiets naar haar werk gaat.

Nu was dat "vroeger" geen probleem met afstanden van 2x 14km maar nu het 2x 29km zijn betekent dat dus ook 2x 65 min.of meer (max tot nu toe 82min wegens tegenwind sterkte 5) fietsen.
En er zit altijd wel een stuk in het donker fietsen bij.... is het niet in de ochtend dan wel weer in de avond / nacht.
In het laatste geval probeer ik haar tegemoet te fietsen ( al dan niet helemaal) om zo samen terug te fietsen ( wel zo veilig en tevens goed voor mijn fietskm's).
Omdat op de route die we fietsen er weinig lantaarnpalen / huizen staan heb je bij een onbewolkte hemel prachtig zicht op de sterren. En jonge jonge wat zijn er dan veel te zien .... iets dat we niet gewend waren te zien in stedelijke gebieden met al zijn strooilicht.

Maar goed ik dwaal weer eens af ............ afgelopen Vrijdag nacht fietste we terug naar Drachten en net na het plaatsnaam bordje zat daar plots op de straat een soort kat ....... normaal niets bijzonders maar hoe dichter bij we kwamen hoe minder het een kat leek te zijn.
Geschrokken door onze komst rende het de struiken in alwaar het achter een boom stopte en ons nieuwsgierig aankeek.
En wat bleek ......... het was een bunzing ....... en het leek een soort spelletje met ons te spelen door steeds te wisselen van kijkplek ...... dan rechts van de boom ..... wij weer lopen naar rechts ..... dan weer links van de boom ....... wij weer naar links etc etc.
Zo huppelde het (op afstand) met ons mee en bleef het zich verstoppen achter de boom met steeds hetzelfde ritueel.
Na een aantal minuten had ie genoeg en rende hij/zij weg in de nacht. Helaas hebben we geen foto's / filmpje van deze ontmoeting want het was erg grappig om mee te maken.

Deze kan dus weer in het rijtje vreemde ontmoetingen ....... samen met het redden van een ree, zwemmende slang en wat nog meer.
Wie weet zien we deze bijzondere nachtbraker nog eens of anders een ander vreemde gast.

4 opmerkingen:

rinusrunning zei

Leuk om tegen te komen en een behoorlijk eind fietsen zeg!.
Groet Rinus.

John zei

Wat zal die bunzing gedacht hebben ;-)?

martine zei

toevallig zag ik er laatst een dood langs de weg liggen....

patrick Aerts zei

Leuke ontmoeting met die rakkers,ik kom vaak rosse eekhoorntjes tegen en die laten mij tot op een meter of 2 naderen,echte gangsterkes!
Erg bedankt voor jullie bemoedigend woorden na men opgave in Antwerpen!! Dat is erg tof op zo'n momment Marie-Josi en Patrick,bedankt en de plannen voor de volgende liggen reeds klaar,ook door bevriende bloggers, een tof wereldje bij de lopersgilde!