zondag 3 oktober 2010

De 20 van Drachten


Zeker niet de mooiste loop van Nederland, natuurlijk ook niet echt slecht maar ik ben waarschijnlijk bevooroordeeld omdat ik de route (te)goed ken. Ik heb dit gedeelte vroeger veel gelopen en dan ken je elk steentje. En dan ga je die steentjes wel een tegenstaan. Maar het grote voordeel is dat hij wel om de hoek is en dat is weer een lange autorit minder. En de organisatie had alles prima voor elkaar (dank Chris). Jammer dat er hier te weinig water ligt want ik zag een goede plek voor de triathlon van Drachten .....  misschien een idee is het nieuwe ooit te bouwen 50 meter bad hier te plaatsen.
Stilte voor de storm ...eehh zon
Verder waren er 2 goede doelen  .... doel 1 : Stichting doe een wens en de als 2de zou ik zo mooi kunnen hazen voor vriend Gerrit die zo rond de 1 uur 55 wou eindigen.
Met mijn nieuwe zichtbare loopshirt aan en met de laatste voorbereidingen kwam Gerrit er achter dat zijn Garmin vandaag geen zin had om mee te werken. En er was ook nog iets met een lekkend flesje ... je ziet soms gaan de start voorbereidingen niet zoals het moet.
Dan maar samen op mijn horloge lopen om zo tot de 1 uur 55 te komen ....... we starten goed en we bleven de 1ste tijd lopen op een eindtijd van 1uur 53.

Maar het weer zat ons vandaag niet mee ..... het was erg warm ( 22,7 graden in de schaduw volgens weerstation Drachten) wat versterkt werd door geen tot weinig wind. Ach zo is er altijd wel wat te klagen .... is het geen te veel wind of te nat dan wel dit. Wat ik wel kon merken dat ik de laatste tijd niet zo veel met warmte gelopen heb. Ook al liep ik "rustig" voor mijn doen ik was er voor Gerrit en deze gaf aan dat het niet sneller moest gaan.

Langzaam ging het tempo iets terug en namen we de tijd bij de drankposten ( hadden er nu wel 2 bij mogen staan onderweg) voor wat water en een spons.
Helaas in de 2de ronde zagen we in dat een sub 1 uur 55 er vandaag niet in zou zitten. We wilden niets forceren en dus lieten we de tijd voor wat het was en gingen we nu voor gewoon uitlopen.
Stond daar opeens Pieter ( mooie auto Pieter) ons aan te moedigen ... die net zijn 10km had volbracht. Hadden we elkaar de vorige dag nog gemist maar nu pikte hij me eruit ( misschien hielp het oranje T-shirt wel mee).

Met een uiteindelijke eindtijd van 1 uur 56 min 39 sec. ( plaats 23 en 24 bij de recreanten) helaas net buiten de verkozen tijd maar naar gelang de omstandigheden niet ontevreden.
Als Gerrit bij de wedstrijd had meegedaan dan was hij in zijn leeftijdsgroep wel even 3de geworden ....... jammer jammer .... weer een bloemetje gemist.
Maar de Asics sokken (na inlevering startnummer) en een volle tafel met chinees maakten ook wel wat goed.

We zullen wel zien Gerrit wanneer we voor de herkansing gaan. Zwolle 2011 ?

1 opmerking:

rinusrunning zei

Een smakelijk loopje en goed geregeld.
De tijd is niet slecht en een volgende keer zal het sneller gaan.
Groet Rinus.