donderdag 24 september 2009

Help ik zie niets ...........


Lopen in het donker is altijd weer een avontuur. En vooral als je in de buiten gebieden loopt waar straat verlichting net zo zeldzaam is als een pr lopen tijdens de Dam tot Dam loop.
Het wordt weer eerder donker dus vandaag was het dan zo ver ........ het gele hesje ging weer aan en looppetje met achterlicht ging weer op en aan.
Het petje ( de klep) helpt ook tegen auto's die groot licht voeren. Dit is soms vervelend maar soms ook weer behulpzaam omdat een groot deel van de weg voor je even oplicht en je dus ziet waar je heen gaat en of er iets op straat ligt.
Maar de meeste problemen vormen andere hardlopers en fietsers zonder verlichting. En vooral deze laatste groep kunnen hard aan komen ( letterlijk en figuurlijk).

Vanavond ging het echter bijna mis. Na het even later bleek kwamen er 2 fietsers op mij af waarvan de een geen licht had en de ander zijn voorlicht op de maan had gericht. De vrouw riep nog sorry maar voegde er wel snel aan toe dat ik ook geen licht had !!!!!!! En dat is natuurlijk waar ..... geen speld tussen te krijgen.
Kortom ik moet misschien toch maar eens op zoek naar een voorlampje. Ik kan er natuurlijk ook nog altijd als een kerstboom bij gaan lopen ( misschien kan ik iets lenen van een bepaalde Dam tot dam by night loper) of mijn Petzl Tikka op doen ............. kan ik meteen terug seinen naar die auto's.

Update: Naast de Petzl Tikka oplossing van hierboven en onze noodverlichting uit de rugzak ( Petzl E-Lite) zijn er natuurlijk nog tal van andere "lichtjes" .... een voor onder de klep van de pet of een vest met ingebouwde led's etc etc. Moeilijk moeilijk die keuzes. Ik zie een test aankomen de komende winter.

Wordt vervolgd.

3 opmerkingen:

Tiny zei

Bij Aldi zaterdag in de aanbieding armbandjes met knipperende LED- lichtjes. Je kunt voor die prijs nog geen batterijtje kopen.

John zei

De Tikka is niet zo'n slecht idee. We zijn tenslotte wel kwetsbaar. Voorkomen is beter dan genezen.

patrick zei

@Tiny .....ik kan de aanbieding helaas niet vinden, maar heb de genoemde armbandjes al meerdere jaren succesvol gebruikt. Nu zijn ze echter toch aan vervanging toe.
@John ......voorkomen heeft inderdaad de voorkeur. Een andere oplossing is onze noodverlichting uit de rugzak... de Petzl e-lite. Lekker klein en licht.